Yaz&Şehir. A must list…

Hot_Weather 1. Klima: Aman diyeyim, ne seninle ne de sensiz… Evet arada boynumun tutulmasına boğazımın ağrımasına neden oluyorsun, fakat hangi aşk sorunsuz ki…
2. Su: Hem de litrelerce! Öncelikle içmek, sonra dökünmek, en sonunda da balıklama dalıp yüzebilmek için.
Katı evreden gaza geçmeden önceki durağımız…
3. Arkadaşlar: Şehirde kalan cinslerinden. Hani siz tatile gidemediğinizde sizinle ortada buluşup 1-2 içki, 3-4 lakırdı paylaşabilecek olanlarından.
4. Bol bol konser bileti: Kurak yaz akşamlarını renklendirmek, mevsiminden daha da kurak olan şehir ve gece hayatında çok matah olmasa da 3-5 surat görebilmek adına.
5. Tekne: 4 bir yanı suyla çevrili bir yerleşimde olup da suya giremiyorsanız (bkz. İstanbul) 20-25dklik rüzgarlı ve serinletici bir yolculuk sonucu çimilebilir temizlikte, tercihan tuzlu olan suya ulaşabilesiniz diye. Ha, sizin olması şart değil. Ne de olsa en iyi tekne arkadaşınızın teknesidir.
6. Havuz: Tekneye alternatif. İlk tercih değil ama koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler.
7. Bol bol meyve: Son dönemde çoğunlukla dekoratif amaçlarla kullanılsalar da yemek için. Şaşırdınız di mi?
8. Bir o kadar da salata: Hani henüz gidemediğiniz/çıkamadığınız tatil ve de hayali var ya? Olur da paçayı kurtarıp gitmeyi becerirseniz, 2 gün öncesinde “Hay allah, kalçam da biraz genişlemiş sanki” diyip üzülmeyesiniz diye. Dengeli beslenme işte… Vücudun dengesi bozulmasın diye.
9. Single hayat: Malum, hava sıcak… Oldu ki sevgiliniz/eşiniz var, beraber yaşıyorsunuz, birbirinizde kalıyorsunuz. Sarılıp uyumak bu sıcakta işkence. Bulun bir yolunu…
10.Kokteyl yapmayı bilmek: Ya siz, ya arkadaşınız, ya da arkadaşınızın arkadaşı. Bu sıcakta, yapış yapış, dışarılarda sürteceğinize evde partilemek şahane bir etkinlik. Güzel içki is a must. Bilmiyorsanız öğrenmeye, tembelseniz güzelini yapan arkadaşlar edinmeye bakın.
11. Müzik koleksiyonunu genişletmek: Eee… Ev partisi dedik. Müziksiz olmayacak herhalde?
12. Tiril tiril giysiler: Pantalonu jean’i unutun. Uçuş uçuş giyinmek lazım. Kadın erkek farketmez. üstünüze yapışmayacak, nefes aldıracak giysiler. Nisbeten bol olan ketenli kumaşlar yine pek bir in bu sene. Uçuk tonlar ve tabi ki herzaman beyaz!
13. Güneş Gözlüğü: Kışın, kapalı havada bile, cool görünmek maksadıyla kullanılan güneş gözlüklerinin işlevsel hale geldiği mevsim bu ne de olsa. Hem gözlerinizi korumak, hemi de tiril kılıklarınız içinde salınırken, çatık kaşlarınızın üstüne donuk ve burnu büyük ifadeyi yerleştirebilesiniz diye.
14. Okunabilesi kitaplar: Papaz hergün pilav yemez. Arada bir evde sakin durup kitap okumak da bir alternatif. Ha ev de şart değil. Çayır çimen, deniz/havuz kenarı, kafe vs de olur. Ama şehirde yaz dedik. Onun için…
15. Seyredilebilesi filmler: Ben de inanamadım bunu yazdığıma. Keza yok böyle birşey. Olsun. Allahtan ümit kesilmez.

2 thoughts on “Yaz&Şehir. A must list…

  1. ilave yapiyorum:
    – araba (klimali)… zaten kimse yok, yollar sizin… otobus, minibus cekilmez.
    – cok rahat ayakkabilar, ama boyle en bi cok rahat olani.
    – deodorant… cok… ama cok deodorant. herkes icin.

  2. – deodorant’a hak veririm. kokusuz olduğu sürece. keza yaz sıcağı ve iç bayıcı, baharatlı, şekerli kokular sıcağın kendisinden de fena.
    -rahat ayakkabı: herzaman. sadece yaz değil, her mevsim. yürümek güzeldir 🙂

Yorum bırakın